Melania Trump dhe Alexa tronditin listën më popullore të emrit të fëmijëve të Amerikës

Të dhënat e reja tregojnë se kur bëhet fjalë për emërtimin e fëmijëve, ka një përplasje mes Trump dhe një rënie në Amazon.

Është e lehtë të tallni të famshëm për zgjedhjet e çuditshme të emrit. Sidomos kur Bear Grylls, zgjodhi emrat për fëmijët e tij Marmaduke dhe Huckleberry.

Amerikanët e zakonshëm tentojnë të luajnë gjëra më të sigurta. Të dhënat e reja të lëshuara nga administrata e sigurimeve shoqërore tregojnë se emrat kryesorë në vend në vitin 2017 ishin Emma dhe Liam.

Të dhënat më interesante vijnë në emrat më të shpejtë të fëmijës. Emri i vajzës Melania, për shembull, ka kërcyer 720 vende dhe ka hyrë në 1,000 emrat e lartë për herë të parë.

Duket se përsëri vendi i trondit që po e quan vajzën e tyre pas zonjës së parë, megjithëse Donald nuk ka parë një përplasje të ngjashme: ndoshta rritja e emërtimit të homazheve nga mbështetësit e Trump është kompensuar nga liberalët e tmerruar që mund të mos kenë pasur ndonjë problem me të – “Më vjen keq, e di që gjyshi yt u quajt Donald Donaldson, por nuk mundemi, thjesht nuk mundemi”, shkruan “The Guardian”.