Izraeli e Palestina rikthejnë kufizimet në vend derisa koronavirusi rishfaqet

Autoritetet izraelite dhe palestineze kanë rikthyer disa kufizime të koronavirusit, pasi numri i çështjeve të reja u rrit në ato që zyrtarët kishin frikë se mund të paralajmërojnë një “valë të dytë” të infeksioneve, transmeton Gazeta Metro.

Një bllokim i pjesshëm hyri në fuqi në një qytet në Izraelin qendror dhe disa lagje në qytetin e Tiberias, ku nivelet e infeksionit ishin veçanërisht të larta.

Izraeli ishte një nga vendet e para që mbylli kufijtë e tij dhe vendosi kufizime kur u shfaq pandemia globale për herë të parë dhe palestinezët shpejt ndiqnin padinë.

Izraeli ka raportuar 308 vdekje, shumë më pak se shumë vende të zhvilluara dhe tre njerëz kanë vdekur nga virusi në territoret palestineze.

Kufizimet janë lehtësuar gradualisht në një përpjekje për të ringjallur bizneset që kishin mbyllur, dhe me numrat e infeksionit që janë rritur ngadalë. Të martën, Izraeli pa 428 raste të reja dhe palestinezët raportuan 179, numri më i lartë deri më tani.