E MARTË 29 JAN 2019 EkonomiPolitikëNacionaleGlobiBOTËRAJONArteSportOpinioneLifestyleVideoKalendari Bullgaria optimiste për t’u bërë pjesë e Eurozonës brenda vitit 2022

Përgatitjet e Bullgarisë për t’u bashkuar me zonën e euros janë në rrugën e duhur dhe vendi i Ballkanit mund të miratojë monedhën europiane që në fillim të janarit 2022, tha të hënën ministri i financave Vlladisllav Goranov.Kjo është disa muaj më parë se sa parashikohet nga komisioneri i BE-së, përgjegjës për monedhën e përbashkët.
Komisioneri Valdis Dombrovskis tha më 18 janar se Bullgaria, e cila u bashkua me Bashkimin Evropian në 2007-ën, do të duhet të presë të paktën deri në mes të vitit 2022 për të implementuar euron.Por Goranov tha se ai mbetet shpresëdhënëse që Bullgarisë do të lejohet të hyjë në unionin bankar të bllokut dhe mekanizmin ERM-2, pararendësi i detyrueshëm dyvjeçar i monedhës euro, këtë verë.
“Rruga më e shkurtër e euros është dy vjet nga ERM-2 dhe pastaj deri në një vit për rregullime shtesë. Mundësia më optimiste për t’u bashkuar mund të jetë 1 janari 2022”, “ tha Goranov për një debat publik mbi adoptimin e euros.