Coronavirusi përhapet edhe në Austri, Spanjë e Kroaci – por Evropa i mban kufijtë e hapur

Mbyllja e kufijve do të ishte “joproporcionale dhe joefektive” kundër coronavirusit, kanë rënë dakord ministrat evropianë – me gjithë disa vende kanë njoftuar rastet e tyre të para të coronavirusit.

Gjithashtu, sipas një shkrimi të Euronews, përcjell Telegrafi, një përgjigje e koordinuar për udhëtarët që ktheheshin nga zonat e rrezikut u ra dakord të martën nga ministrat e shëndetësisë nga vendet përfshirë Francën, Gjermaninë dhe Italinë.

Ata gjithashtu ranë dakord se nuk ka nevojë për të anuluar ngjarje të mëdha publike, por për të “vlerësuar rast pas rasti masat e duhura që duhen marrë” për të zvogëluar përhapjen e sëmundjes.

Një marrëveshje e tillë thuhet se ka ardhur pasi pasi rastet e para të COVID-19 u konfirmuan në Spanjën kontinentale, si dhe në Zvicër, Austri dhe Kroaci.

Ndryshe, shfaqja e të prekurve me coronavirus vazhdon të jetë prezentë edhe jashtë territorit të Kinës, duke nxitur shqetësime në të gjithë botën.