​Të gjithë qytetarët e Holandës do të dhurojnë organet

Senatorët holandezë kanë votuar pro ligjit, i cili çdo qytetar të këtij vendi e bën donator të mundshëm të organeve, ose në të kundërtën duhet të përcaktohet se nuk dëshiron t’i dhurojë ato.

Ligji është i ngjashëm me atë në Belgjikë dhe Spanjë, ku çdo person mbi moshën 18 vjeçe, i cili ende nuk ka zgjedhur të jetë donator i organeve, do të ketë një letër përmes së cilës do të shprehë qëndrimin e tij./KosovaPress/