​Infermierja britanike akuzohet për vrasjen e tetë foshnjave

Lucy Letby, 30-vjeç, do të paraqitet përpara Chester Crown Court të premten pasdite nën akuzat për vrasjen e tetë foshnjave dhe vrasjen e mbetur në tentativë ndaj 10 të tjerëve.

Infermierja britanike u paraqit në një video-lidhje në Gjykatën e Magjistraturës Warrington dhe foli me një zë të fortë dhe të qartë për të konfirmuar emrin e saj, datën e lindjes dhe adresën e shtëpisë në Hereford.

Fëmijët nën moshën 12 muaj që pretendohet se u vranë u emëruan në listën e gjykatës si Cemlyn Bennett, Joseph Johnson, Elsie McNall, Barney Gee, Daisy Parkin, Maddie Freed, Joseph Gelder dhe Eli Gelder.

Letby, 30, u arrestua për herë të tretë të martën si pjesë e një hetimi mbi Spitalin e Konteshës së Chester, i cili filloi në 2017.

Detektivët filluan një hetim për vdekjet e foshnjave në spital në maj 2017, duke parë fillimisht vdekjet e 15 foshnjave midis qershorit 2015 dhe qershorit 2016, transmeton Sky News.