Zvogëlohet prodhimi i iPhone !

Shtëpia City Research ka ulur parashikimin për prodhimin e iPhone të Apple për tremujorin e parë 2019 dhe pothuajse përgjysmoi pritjet për modelin më të shtrenjtë XS Max.

Ajo me këtë iu bashkua një numri të shtëpive të tjera broker në rënien pas një sërë raportesh me kërkesa të ulëta për iPhone të Apple, raporton Reuters.

City pret që Apple të prodhojë 45 milionë iPhone në tremujor, më pak se sa vlerësohet më parë në 50 milionë.

Ulja e projeksioneve është kryesisht rezultat i pamjeve të varfra që lidhen me modelin XS Max, me një çmim fillestar prej 1,099 dollarë, prodhimi i të cilit, sipas vlerësimeve të City, do të shkurtohet me 48 për qind, transmeton/GazetaTribuna.