Zoom po shton veçori të reja të sigurisë për të adresuar problemin e “Zoom-bombing”

Gjatë pandemisë së koronavirusit, shumë njerëz po punojnë nga shtëpia dhe mbështeten në softuerin e videokonferencave të tilla si Google Meet, Apple FaceTime, Skype në pronësi të Microsoft dhe Zoom.

Përditësimi i fundit është kritikuar pasi shumë nga thirrjet e saj janë ‘rrëmbyer’ nga të tjerët, që zakonisht quhet “Zoom-bombing”, duke iu bashkuar thirrjeve për t’i prishur ato.

FBI ka thënë se njerëzit po bashkohen në klasa shkollore ose thirrje biznesi për të transmetuar imazhe pornografike ose për të bërtitur marrëzi para se të largohen nga thirrja.

Për të luftuar këtë, kompania ka lëshuar detaje të një azhurnimi të ardhshëm për të forcuar sigurinë e atyre që përdorin aplikacionin e saj për bisedime video.

Pronarët e llogarive të zmadhimit dhe administratorët tani mund të çaktivizojnë identifikuesin e takimit personal (PMI) që është pjesë e URL-së së telefonatës në internet Zoom dhe e përdorur për planifikimin dhe fillimin e takimeve.

Lidhjet ekzistuese do të bëhen të pavlefshme, dhe përdoruesit do të marrin një mesazh që thotë se “PMI është me aftësi të kufizuara” kur të hyni në ato takime, kështu që individët jo të zotë nuk do të jenë në gjendje të ndërhyjnë nëse hasin në një lidhje takimi.

Përditësimi do të shpërndahet në llogaritë Zoom Basic, ose falas, më 9 maj. Fjalëkalimet do të bëhen të domosdoshme për të gjitha takimet, dhomat e pritjes do të aktivizohet si parazgjedhje, dhe ndarja në ekran do të jetë e arritshme vetëm nga hosti si parazgjedhje, për të ndaluar njerëzit që transmetojnë imazhe shpërqendruese.