Windows Defender do të trajtojë softuerët e padëshiruar si malware

Microsoft ka njoftuar se programi antivirus dhe anti-malware i kompanisë do të fillojë të heqë aplikacionet falas që përpiqen të trembin përdoruesit dhe t’i bëjnë ato të përditësohen në softuer të paguar.

Ky “softuer i padëshiruar” do të hiqet nga Windows Defender si çdo malware tjetër, transmeton KosovaPress. Microsoft zgjeron përkufizimin e tij të softuerit të padëshiruar, i cili tani përfshin programe që shfaqin mesazhe bindëse, me përmbajtje të ekzagjeruar ose sulmuese, me qëllim që të paguajë përdoruesin “korrigjimin e gabimeve”.

Lloji më i zakonshëm i aplikacioneve që Microsoft synon me këtë veprim janë aplikacionet “optimizer” dhe “clear”, të cilat duhet të përmirësojnë performancën e sistemit, të pastrojnë hard drive ose të kryejnë optimizime të tjera.

Sidoqoftë, kur shkarkoni dhe i zbatoni këto aplikacione, do t’ju paraqitet mesazhi “10 gabime kritike të gjetura, blerja e një versioni pro të aplikacionit dhe korrigjimi i tyre”. Kjo është pikërisht programi që Microsoft dëshiron të heqë qafe. Politika e re e përdorimit të Microsoft fillon më 1 mars.