Windows 10 Near Share lehtëson dërgimin e skedarëve në pajisjet e afërta

Microsoft sjell për përdoruesit një vrojtim të ri të ndërtuar për Windows 10 këtë javë.

Ndër të tjera, Build 17035 përfshin përmirësimet e stilolapsave dhe inputet e tastierës virtuale, përditësimet e Windows Store dhe karakteristikat e reja të shfletuesit Edge.

Gjithashtu, ekziston një tipar i ri i quajtur Near Share, i cili ju lejon të ngarkoni lehtë skedarët ose lidhjet në faqet e internetit me pajisje të tjera në mjedis.

Kjo funksionon duke mundësuar ndarjen në afërsi në Qendrën e Veprimit në konfigurimet e PC dhe me këtë rast duhet siguruar që Bluetooth është i aktivizuar.

Ju pastaj duhet të klikoni ikonën Share në çdo program të mbështetur dhe lista e pajisjes do të shfaqet në mjedis, me mundësinë e dërgimit të skedarëve ose URL-ve në mes pajisjes.

Edhe pse funksioni Near Share debuton në Windows Insider Preview, versioni 17035, besohet se ky funksion do të jetë i pranishëm për të gjithë përdoruesit përmes azhurnimit të ardhshëm të Windows – Redstone 4.