Twitter heq 170 mijë llogari kineze në luftën kundër propagandës

Llogaritë bënë tweet në lidhje me pandeminë e koronavirusit, protestat e George Floyd dhe protestat e Hong Kongut.

Twitter ka hequr mbi 170 mijë llogari nga platforma e tij pas zbulimit të fushatave të ndikimit nga Kina.

Kompania njoftoi se 23,750 llogari kryesore janë hequr. 150 mijë llogari të dizajnuara për të rritur përmbajtjen nga llogaritë thelbësore gjithashtu u hoqën.

Këto llogari nuk kishin “as shumë për të pasur asnjë numër të ndjekësve dhe ishin dizajnuar strategjikisht për të fryrë artificialisht përshtypjet dhe për t’u përfshirë me llogaritë thelbësore”.

78.5% e llogarive të përfshira në setin e të dhënave të Twitter nuk kanë pasues fare.

Disa llogari ishin të ligjshme, përdoruesit e vjetër, profilet e të cilëve mund të jenë hakuar ose blerë si pjesë e fushatës. Twitter thotë se llogaritë kryesisht ato kineze promovuan histori të favorshme për qeverinë kineze, dhe ato të pafavorshme për protestat e Hong Kong-ut.

Llogaritë përqendroheshin gjithashtu në protestat e brendshme që po ndodhnin në SH.B.A. pas vdekjes së George Floyd.

Synimi është të krijojmë “ekuivalencë morale” midis dy vendeve, sipas Institutit Australian të Politikave Strategjike i cili punon me Twitter për të realizuar këtë studim.

Kjo do të ishte përmes demonstrimit të “hipokrizisë për kritikën e saj ndaj reagimit të policisë ndaj protestave në Hong Kong, ndërsa vetë policia dhe trupat e SHBA përdorin dhunë kundër protestave në SHBA, dhe paralajmëron protestuesit e Hong Kongut që të mos mendojnë se mund të mbështeten në SHBA për mbështetje kundër interesave kombëtare të Kinës”.

Tajvani dhe pandemia e koronavirusit ishin gjithashtu pjesë e mesazheve kryesore nga llogaritë, shkruan Independent, transmeton lajmi.net. Kina është kritikuar për të mos lejuar që Tajvani të bëhet shteti i tij, ndërsa mbështetja e SHBA për separatistët rritet.

Hulumtimi theksoi një numër taktikash nga qeveria kineze për “përpjekjen për të formuar mjedisin e informacionit në avantazhin e tij”, duke përfshirë:

  • Koordinimi i mesazheve mediatike diplomatike dhe shtetërore.
  • Përdorimi i platformave të rrjeteve sociale perëndimore për të dezinformuar në mbulimin e mediave ndërkombëtare.
  • Pasqyrimi i menjëhershëm dhe kundërshtimi i mbulimit të mediave perëndimore nga media shtetërore kineze.
  • Mundësia e bashkëpranimit të mediave të komplotit për të synuar rrjetet e ndjeshme ndaj manipulimeve.
  • Përdorimi i rrjeteve të koordinuara joautentike dhe reklamave politike të padeklaruara për të manipuluar në mënyrë aktive audiencën e rrjeteve sociale.