Twitter fillon kontrollet e vërtetimit të koronavirusit për njerëzit që kërkojnë teori të konspiracionit 5G

Në përpjekjen e tij për të ndaluar përhapjen e dezinformatave në platformën e tij, Twitter ka partnerizuar me qeverinë për të siguruar një kontroll të shpejtë të fakteve kur njerëzit kërkojnë informacione që lidhen me 5G.

Para, dhe gjatë, pandemia koronavirus, 5G ishte rrënja e shumë dezinformatave dhe dezinformatave.

Keqformimi është informacion i pasaktë i ndarë në mënyrë aksidentale, ndërsa dezinformimi është të dhëna false që ndahen me qëllim të qëllimshëm për të mashtruar audiencën.

Në Mbretërinë e Bashkuar, kjo ka qenë më e spikatur pasi më shumë se 30 akte të zjarrvënies dhe vandalizmit janë zhvilluar kundër kullave pa tel nga njerëzit nën përshtypjen e rreme se sinjali ka të bëjë me përhapjen e koronavirusit.

Kjo nuk është hera e parë që kompanisë i është dashur të hapë drejtimin e njerëzve nga dezinformatat e koronavirusit.

Kompania tha se “ka zgjeruar udhëzimet për pretendime të pa verifikuara që i nxisin njerëzit të përfshihen në veprimtari të dëmshme” dhe tani do të heqin në mënyrë aktive përmbajtjen mashtruese dhe potencialisht të dëmshme.