Toyota shton fitimin pas uljes së shpenzimeve

Kompania për prodhimin e veturave japoneze, Toyota ka njoftuar sot për rritjen e fitimit neto në gjysmën e parë të këtij viti, si rezultat i jenit të dobët dhe përpjekjeve për zvogëlimin e shpenzimeve.

Profiti neto i prodhuesit kryesor japonez të automobilave është rritur për 13,2 për qind në 1.070 miliard jenë (9,4 miliardë dollarë) në gjashtë muaj, derisa të hyrat nga shitja janë ngritur për 8,6 për qind në 14.200 miliardë jenë.