Tesla zbulon kamionin elektrik, Cybertruck, tashmë ka arritur mbi 140,000 para-porosi

Drejtori i Përgjithshëm i Tesla, Elon Musk zbuloi përfundimet e një automjeti krejt të ri elektrik që kompania është duke zhvilluar, që thirret Cybertruck.

Cybertruck mori shumë vëmendje dhe pak polemikë për shkak të dizajnit, me disa që po e quajnë shumë futurist, ndërsa të tjerët po e quajnë atë të çuditshme.

Sidoqoftë, duket se përkundër tronditjes fillestare të dizajnit, shumë klientë janë dashuruar sa duhet për të vendosur për një porosi për të.

Sipas tweet-it të Musk, është zbuluar se janë bërë mbi 140,000 porosi për Cybertruck deri më sot dhe pritet që këta numra të rriten me kalimin e kohës.

Duhet të kemi parasysh që këto porosi kërkojnë vetëm një depozitë të rimbursueshme prej 100 dollarë për të porositur, kështu që nuk është aq e vështirë për klientët që të bëjnë porositë dhe t’i anulojnë ato më vonë.

Cybertruck është në thelb një kamion elektrik.

Do të ofrojë disa karakteristika mjaft interesante, të tilla si një trup i përforcuar dhe panele dritaresh ‘të pathyeshme’ për ta bërë kamionin më të fuqishëm se kurrë.

Do të ketë gjithashtu versione të shumta të kamionit të ofruar, me motor të vetëm, të dyfishtë ose të trefishtë në varësi të preferencës së shoferit, me modelin më të lirë që fillon nga 39.900 dollarë.

Cybertruck nuk do të jetë i gatshëm tani, për shkak se prodhimi do të fillojë vetëm në vitin 2021.