Një artist “hakoi” ekranin e trafikut të Google Maps

Me 99 telefona inteligjentë në një kamionçinë shkaktoi bllokime të trafikut të rremë në Google Maps.

Një artist ka rrethuar 99 telefona inteligjentë në një kamionçinë për të krijuar bllokime të trafikut të rremë në Google Maps, raporton ”Business Insider”.

Kudo që shkonin telefonat, Google Maps tregoi një bllokim trafiku, duke shfaqur një vijë të kuqe dhe duke përdorur përdoruesit përreth zonës.

 Një artist “hakoi” ekranin e trafikut të Google Maps – dhe gjithçka që u desh ishte një kamionçinë e kuqe dhe 99 smartphone.

Simon Weckert mblodhi grumbullin e telefonave inteligjentë nëpër rrugët boshe në Berlin. Streetdo rrugë në të cilën ai udhëtonte befas u shfaq si një zonë e kuqe e trafikut të rëndë në Google Maps, duke rivarruar shoferët për të shmangur rrugët, siç tregohet në videon në YouTube të Weckert duke dokumentuar rezultatet.

Një përfaqësues i Google i tha Business Insider se aplikacioni përcakton trafikun duke pingëruar vazhdimisht telefonat inteligjentë që përdorin shërbimet e vendndodhjes dhe duke përdorur “kontribute nga komuniteti Google Maps”.