Ndikimi i telefonit në trurin e fëmijëve tuaj

Telefonët po ndryshojnë mënyrën se si punon truri i fëmijëve, sipas hulumtimeve të reja. Të rinjtë që kalojnë më shumë se dy orë para një ekrani tregohen më të dobët në testet e gjuhës dhe të të menduarit. Në mënyrë alarmuse, fëmijët që shpenzojnë më shumë se shtatë orë në ditë në pajisjet elektrike po shfaqin gjithashtu hollësimin e parakohshëm të korteksit të trurit, që zakonisht ndodhë më vonë në zhvillim.
Studimet e mëparshme kanë lidhur korteksin më të hollë me nivele të ulëta. Rezultatet janë të parat nga një studim ambicioz prej $ 300,000,000 që do të gjurmojë zhvillimin e trurit të 11,000 fëmijëve gjatë një dekade.