Muzikanti përdor algoritme që të gjenerojë çdo melodi të mundshme për të parandaluar paditë e të drejtave të autorit

Krijohet një katalog prej 68 miliardë melodish me 8 shënime.

 

Një muzikant dhe avokat ka përdorur një algoritëm për të gjeneruar çdo melodi të mundshme në një përpjekje për t’i dhënë fund pretendimeve të së drejtës së muzikës për të drejtat e autorit.

Duke punuar me programuesin Noah Rubin, Damien Riehl ndërtoi një softuer të aftë për të gjeneruar 300,000 melodi çdo sekondë, duke krijuar një katalog prej 68 miliardë melodish me 8 shënime.

Meloditë më pas u mbrojtën të drejtat e autorit dhe u lëshuan në domenin publik me shpresën për të mashtruar muzikantë fetarë.

Duke përmendur shembuj të famshëm të padive për shkelje të së drejtës së muzikës, Z. Riehl tha se motivimi i tij ishte të demonstronte që numri i melodive të mundshme është i kufizuar dhe për këtë arsye i nënshtrohet modeleve të përsëritura pa qëllim.

Kohët e fundit, këngëtari Sam Smith u detyrua të zgjidhë një mosmarrëveshje për të drejtat e autorit me Tom Petty për ngjashmërinë e dukshme midis këngës së tij fituese të Grammy ‘Stay With Me’ dhe hitit të Petty ‘I Won’t Back Down’.

Meloditë e krijuara nga algoritmi u ruajtën në formë MIDI në një hard disk të vogël, i cili tani përmban “çdo melodi që ekziston ndonjëherë dhe që mund të ekzistojë”.

Sistemi nuk duhet të vihet në provë në një gjykatë të ligjit por Z. Riehl shpreson që katalogu i miliarda melodive të përfundojë shkelje aksidentale të të drejtave të autorit dhe t’u japë shkrimtarëve të këngëve “më shumë liri” për të krijuar muzikë.