Mazda RX-9 i ri do të elektrifikohet

Vazhdojnë të qarkullojnë spekulimet rreth Mazda RX-9 të re, të njoftuar përsëri në 2015 me konceptin RX-Vision.

Ardhja e RX-9 pritet gjithashtu të sjellë përsëri motorin e famshëm Wankel, por si pjesë e rrymës së elektrizuar të modelit popullor sportiv.

Motori i ri rrotullues do të debutojë në crossoverin elektrik MX-30, por bëhet e ditur se Mazda do ta përdorë atë me energji elektrike të tjera, siç janë hibridet dhe qelizat e karburantit.

“Motori rrotullues universal është zgjidhja kryesore për teknologjinë elektrike. Përdorimi i tij në mënyra të ndryshme mund të rrisë efektivitetin e kostos. Ne duam që një makinë sportive të ketë kuptim,” tha drejtori i Zhvillimit të Mazda, Ihiro Hirose.

Mazda nuk ka përdorur një motor rrotullues në modelet e tij që nga 2012 dhe e ka mbyllur RX-8.