Lansohen specifikat e PlayStation 5, ja sa shumë dallon nga PlayStation 4

Sony ka thyer heshtjen.

 

Specifikat e Playstation 5 tani janë në dispozicion falë arkitektit të tij Mark Cerny, i cili ka ofruar një prezantim të thellë të pajisjes së re.

Nga ajo çfarë u mësua prej prezantimit që pati sot Sony në lidhje me gjeneratën e pestë të Playstation, këto janë specifikat teknologjike që janë mësuar deri më tani:

Karakteristikat e GPU të Playstation 5;
Se si SSD ndihmon në realizimin e ënddrës së gjeneratës në ardhje;
Dhe si Sony ka zgjeruar kapacitetin për të marrë lojëra.

Sido që të jetë, në fotografinë e mëposhtme janë ilustruar specifikat që e dallojnë gjeneratën e pestë ndaj asaj të katërt.

Data e lansimit të pajisjes nuk është bërë saktësisht me dije, megjithëse firma teknologjike ka treguar se gjenerata e ardhshme e PlayStation do të lansohet në fund të vitit 2020.