Koronavirusi/ YouTube merr këtë vendim

YouTube po ndjek pëlqimet e Netflix për të ndaluar rrjedhën e të dhënave të tij gjatë pandemisë koronavirus.

 

Faqja e ndarjes së videove në pronësi të Google ka njoftuar se do të kufizojë të gjitha rrjedhjet evropiane në përcaktimin standard në mënyrë që të menaxhojë ngarkesën në rrjetin e saj.

Pasojnë këshillat e Komisionit të Tregut të Brendshëm të BE-së që të gjithë duhet të kufizojnë rrjedhën e tyre në përcaktimin standard për të minimizuar bllokimin e rrjetit pasi miliona më shumë njerëz shkojnë në internet si rezultat i izolimit social për të luftuar pandeminë.

YouTube lëshoi ​​deklaratën e mëposhtme: “Ne jemi duke bërë një angazhim për të kaluar përkohësisht të gjithë trafikun në BE në përcaktimin standard”.

Kompania tha se deri më tani kishte parë pak ndryshime për përdorim, në vend të kësaj kryesisht duke parë ndryshime në modelet e përdorimit me më shumë njerëz në shtëpi, me përdorim që zgjerohet gjatë orarit më të gjatë.

Meqenëse YouTube është platforma më e madhe e transmetimit të videos në internet, kalimi në përcaktimin standard duhet të çlirojë trafikun në rrjetet evropiane në mënyrë të konsiderueshme.

Netflix tha se masa do të shihte një ulje prej 25% të trafikut të saj në rrjetet e Evropës.

Ndërsa njerëzit filluan të punojnë nga shtëpia, rrjetet mobil përfshirë O2, EE, Vodafone dhe Tre të gjithë filluan të luftojnë.

Shumë klientë u dërguan në mediat sociale për t’u ankuar se nuk kishin qenë në gjendje të bënin thirrje gjatë gjithë mëngjesit, me disa që pretendonin se biznesi tashmë ishte ngadalësuar në mënyrë dramatike.

Në mënyrë të veçantë, O2, Vodafone dhe Tre nuk ishin në gjendje të lidheshin me EE dhe klientët EE nuk ishin në gjendje të lidheshin me O2, Vodafone dhe Three.