Kampionit me rezultate të larta në Donkey Kong do ti hiqet titulli për shkak të akuzave për mashtrim

Beteja mbi këtë titull ka vite që vërshon.

Njeriu që pretendoi rezultatin e lartë në video lojën Donkey Kong, para se të hiqte titullin e tij për shkak të akuzave për mashtrim, e nxori rezultatin e gjyqtarit në gjyq në një procedurë që po vazhdon me muaj, transmeton lajmi.net.

Në 2018 Twin Galaxies, i cili regjistron rekordet botërore të lojërave dhe i furnizon ato në Guinness, hoqi Billy Mitchell nga rezultatet e tij pas tre hetimeve, një nga Twin Galaxies dhe dy nga palët e treta, arriti në përfundimin se Mitchell nuk i arriti rezultatet e tij të larta në një bord Arcade të pa modifikuar Donkey Kong.

Disa e kanë akuzuar Mitchell-in për përdorimin e softuerit për emulim për të mashtruar rrugën e tij në rezultatin e lartë, por Twin Galaxies nuk mund ta konfirmojnë atë.

Mitchell pasi tha që do të merrte rekurs ligjor, duke kërkuar “tërheqje nga Guinness World Records dhe Twin Galaxies për deklaratat e tyre shpifëse” në Shtator 2019.

Duke biseduar me publikimin, Mitchell tha që padia u ngrit në prill 2018 pas vendimit të Twin Galaxies.

Mitchell thotë gjithashtu se përfundimi i Twin Galaxies buron nga “qëllimi i paragjykuar për të gjeneruar publicitet dhe ‘klikime’ në internet duke akuzuar Mitchell, më të dukshmin nga të gjithë video lojtarët, për mashtrim”.

Në lëvizjen e saj, Twin Galaxies gjithashtu shkruan se si Mitchell kishte “ai mundësi të paraqiste prova në mbështetje të shfaqjeve të tij të rezultateve dhe të përfshihej në debatin publik për rezultatet”, por që ai “zgjodhi të mos e bënte këtë”. /