“Jezusi” i fshehur në pikturën e Leonardo Da Vincit

Gjendet “Jezusi” i fshehur në një nga pikturat më të famshme të Leonardo Da Vincit.

 

Teknologjia e lartë e skanerëve ka zbuluar se çfarë kanë fshehur piktorët e famshëm në pikturat e tyre dhe që ne nuk mund ti shohim.

Vitin e kaluar është zbuluar një skeç i “Maris së Virgjër” duke e përdorur skanimin me rreze X. Tani është zbuluar Jezusi i vogël duke u mbajtur nga një engjëll.

Falë skenimit me rrezet X mund të zbulohen pikturat e fshehura brenda pikturave të famshme në botë. Syri i njeriut është e pa mundur ti shoh, prandaj teknologjia e re është duke na ndihmuar shumë.

Fatkeqësisht, nuk kemi të dhëna se përse Leonardo Da Vinci ka pikturuar Jezusin të fshehur në një nga pikturat e ti.