Google ka lëshuar një azhurnim të ri në platformën e tij Android

Karakteristika vjen si një azhurnim i hyrjes në funksionin e tij të Transkriptimit të Drejtpërdrejtë që regjistron dhe shkruan automatikisht audion ose fjalimin tjetër që dëgjon telefoni.

Transkripti i drejtpërdrejtë tani është në gjendje të dëgjojë tinguj të tjerë, duke përfshirë alarme tymi, alarme zjarri, sirena, foshnje që qajnë, zile e derës, qentë që lehin, ujë të rrjedhshëm, njerëz që trokasin në dyer.

Përdoruesit më pas lajmërohen për ngjarjen përmes një njoftimi, blicit të kamerës ose dridhjes.

Një veçori kohore gjithashtu lejon përdoruesit të lëvizin nëpër ngjarjet e mëparshme gjatë ditës, duke treguar të gjithë tingujt që ka zbuluar në orët e fundit.

Njoftimet zanore përdorin të mësuarit në makinë, por funksionojnë plotësisht jashtë pajisjes, në mënyrë që informacioni të mos ndahet diku tjetër.

Përdor mikrofonin e telefonit për të njohur deri në dhjetë zhurma të ndryshme. Transkriptimi i drejtpërdrejtë gjithashtu mund të dëgjojë mbi 30 ngjarje të shëndosha, thotë Google.