Google ka anuluar njoftimet e saj të famshme për ditën e gënjeshtrave si pasojë e koronavirusit

Ndërmarrja tha se ishte e përqendruar në të qenit “e dobishme për njerëzit” dhe nuk do të lëshonte produkte të mashtrimit siç ka pasur në vitet e kaluara.

Google zakonisht lëshon shaka të shumta të prillit çdo vit, të cilat synohen si marifete për të argëtuar internetin.

Tradita filloi në vitin 2000, shumë shpejt pasi Google u formua për herë të parë.

Por këtë vit, kompania i kërkoi stafit që të mos njoftonin ndonjë tipar të tillë, në përputhje me kohën e vështirë me të cilën përballet bota.

Shakatë mund të kthehen në vitin e ardhshëm, kur bota do të jetë “një tërësi shumë më e ndritshme” sesa tani.