Gates hap panairin e tualeteve hi-tech në Pekin

Bill Gates, një miliarder dhe filantrop, hapi një panair të tualeteve të reja në Pekin. Themeluesi dhe ish-drejtori i gjigantit teknologjik të Microsoft-it tha se teknologjitë që do të paraqiten në një ngjarje tre-ditore janë përparimet më të rëndësishme në kanalizimet në afro 200 vjet.

Më shumë se 20 kompani dhe institucione akademike paraqesin teknologji, nga tualete të pavarura deri tek impiantet e vogla në impiantin e tyre të trajtimit të mbeturinave.

Fondacioni Bill dhe Melinda Gates kanë shpenzuar më shumë se 200 milionë dollarë që nga viti 2011 për të inkurajuar kërkimin dhe zhvillimin e një teknologjie të sigurt të kanalizimeve.

UNICEF vlerëson se 480,000 fëmijë vdesin nga diarreja çdo vit, gjë që shpesh shkaktohet nga ushqimi ose uji i ndotur nga ujërat e zeza.