Gara e gjigandëve për të arritur trilionin e parë

Gara mes kompanive amerikane, njëherësh kompanive multinacionale, Apple dhe Amazon, tashmë është shëndërruar në garë mes: kush do bëhet kompania e parë që arrin trilionin e parë në histori?
BBC mendon se Apple përmes produktit të saj të fundit iPhone X duhet të arrijë profit prej më shumë se 10%, që në fund të vitit të arrijë tek 1trilion dollarë, transmeton Sovrani.info.

Por sa ka mundësi që Amazon të marrë këtë primat? Vitin që kaloj CEO i saj, Jeff Bezos arriti të konsolidonte vendin si njeriu më i pasur në botë, ndërsa tani ka mision të pasurojë kompaninë e tij, e rritur për 50% vetëm gjatë vitit të fundit.

Amazon kryesisht bazohet në suksesin e sistemeve virtuale si Amazon Web Services dhe Whole Food.