Facebook njofton anëtarët e bordit mbikëqyrës që mund të rrëzojnë Mark Zukerbergun

Vendimet e bordit, të cilat gjithashtu vlejnë për Instagram, do të bëhen të ndara nga kompania dhe mund të rrëzojnë Mark Zuckerbergun.

Facebook ka njoftuar detaje për 20 anëtarët e bordit mbikëqyrës të tij, komitetin e moderimit që do të mbikëqyrë “çështjet më sfiduese të përmbajtjes” për rrjetin social, transmeton lajmi.net.

Bordi do të marrë vendime rreth gjuhës së urrejtjes, ngacmimit dhe privatësisë së përdoruesve në Instagram në pronësi të Facebook.

Ndërmarrja e mediave sociale themeloi bordin në një përpjekje për të siguruar që shprehja e lirë është e mbrojtur kur grindet kundër kushteve të shërbimit të Facebook.

Në një studim në New York Times, të katër bashkë-kryetarët e komitetit, Catalina Botero-Marino, Jamal Greene, Michael W. McConnell dhe Helle Thorning-Schmidt, shpjeguan se bordi mbikëqyrës është “i pavarur nga Facebook”.

Vendimet në vend të kësaj do të bazohen në gjykimin e anëtarëve, në vend të atyre që do të ishin të dobishëm për gjigantin e rrjeteve sociale.

Një botim nga Indonezia ka thënë se Facebook ka qenë pjesë e “përhapjes së lajmeve të rreme, rrëmujat, fjalimet e urrejtjes dhe nxitjet për dhunë të përmbajtjes së rrjeteve sociale”.