Elon Musk thotë se video konferencat do të vijnë së shpejti në makinat Tesla

Themeluesi i kompanisë së automjeteve elektrike thoshte se video-konferencat brenda automjetit është “një tipar i së ardhmes”.

Makinat e Tesla Model 3 tashmë kanë një kamerë të drejtuar nga shoferi dhe një ekran në makinë, por ajo kamerë nuk është përdorur ende për të zbatuar një veçori, transmeton lajmi.net.

Musk nuk ka ndarë detaje se kur do të fillojë kjo veçori, ose cili program video konferencimi do të mbështetet.

Kohët e fundit, kompania raketore Musk SpaceX ndaloi punonjësit e saj që të përdorin Zoom, pasi zyrtarët amerikanë paralajmëruan për sigurinë e aplikacionit, për shkak të “shqetësimeve të rëndësishme të intimitetit dhe sigurisë”.

Pasja e aftësive video qat në një makinë ka shqetësime të dukshme për sigurinë: shumë si thirrjet telefonike, përdoruesit sigurisht që janë më të sigurtë duke u përqendruar në rrugë sesa të përpiqen të shikojnë një telefonatë gjatë vozitjes.

Kjo nuk është tipari i vetëm që Musk ka sugjeruar së fundmi të futet në gamën e tij të makinave elektrike. Ai sugjeroi një video lojë të ngjashme me Mario Kart që mund të luhej në automjet duke përdorur një realitet të shtuar.