Apple zbulon planet për një ngjarje të madhe të lëshimit ku do të azhurnojë iPhone dhe Mac

Kompania do të zhvillojë ngjarje në internet për herë të parë ndonjëherë.

Apple ka zbuluar planet e saj për konferencën e saj të zhvilluesve në të gjithë botën, gjatë së cilës do të tregojë azhurnime për të gjitha produktet e saj.

Do të jetë ngjarja e 31-të e tillë që Apple ka mbajtur, por e para që do të ndodhë thjesht online, si rezultat i shpërthimit të koronavirusit.

Si e tillë, kishte pasur disa paqartësi në lidhje me mënyrën sesi Apple do ta zhvillonte këtë ngjarje, e cila përqendrohet rreth një fjalie kryesore, ku zakonisht marrin pjesë mijëra njerëz, si dhe ngjarje sociale që lejojnë zhvilluesit të flasin me inxhinierët e Apple për punën e tyre.

Apple ka konfirmuar se ngjarja do të ndodhë në një “mënyrë të paparë, virtuale”, me fjalën kryesore dhe seancat e tjera që zhvillohen në internet.

Prezantimi, gjatë së cilës Apple zbulon të gjitha azhurnimet që vijnë në platformat e tij softuerike, do të ndodhë në fillim të javës, më 22 qershor, në orën 10 të mëngjesit, në orën e paqes lokale.

Do të jetë në dispozicion për të parë në faqet e internetit të Apple, aplikacionin e tij Apple TV dhe YouTube, si dhe një gamë të platformave kineze. Ai gjithashtu do të jetë në dispozicion sipas kërkesës pasi të ketë ndodhur, tha Apple.