Apple mund të prezantojë një televizor të ri inteligjent në muajin qershor

Apple mund të prezantojë një pajisje të re Apple TV në Konferencën Mbarëkombëtare të Zhvilluesve, që do të zhvillohet në muajin qershor. Ky lajm është bërë i ditur nga Buzzfeed, e cila citon burime të afërta me kompaninë.

Raporti sugjeron se hardueri do të ketë një dizajn të ri, çipin A8 të Apple-it, më shumë hapësirë, si dhe asistentin virtual Siri dhe integrimin e platformës Homekit. Televizori i ri i Apple-it do të ketë dyqanin e tij virtual të aplikacioneve, App Store, dhe një zhvillues softueri, që do t’u japë mundësi zhvilluesve të krijojnë aplikacione të reja për ekranet e televizorëve.

Këto veçori shtesë mund të ndihmojnë Apple-in të korrë sukses në tregun e televizorëve, ku konkurrenca është e fortë. Shumë kompani teknologjike i janë bashkuar tregut të televizorëve, përmendim këtu Amazon-in me pajisjen shumë popullore Fire TV, Google-in me platformën e saj Android TV, Microsoft-in, e cila do të sjellë aplikacione Windows tek konsola e saj Xbox One në fund të këtij viti.

Veçoria më interesante, që përdoruesit e Apple TV kanë kohë që e presin, është kontrolluesi zanor Siri. Apple mund të prezantojë në fund të këtij viti shërbimin e ri të abonimit tek televizorët.