Apple falsifikon tiparet e modeleve të iPhone X, XS dhe XS Max

Dy prokurorë kanë ngritur padi në Gjykatën e Qarkut të Kalifornisë Veriore duke pretenduar se Apple ka renditur në mënyrë të gabuar madhësinë e ekranit dhe numrin e pikselave të ekranit në modelet iPhone X, iPhone XS dhe iPhone XS Max.

Autoritetet hetuese paraqitën një padi kundër Apple, duke deklaruar se kompania e njohur nuk po tregon të vërtetën rreth specifikimeve të ekranit në serinë e saj të iPhone.

Prokurorët kërkojnë veprime ligjore klasike kundër kompanisë. Apple nuk iu përgjigj menjëherë akuzave dhe komenteve, transmeton KosovaPress.

Prokuroria pretendon se Apple ka gënjyer rreth madhësisë së ekranit duke numëruar pjesë pa ekran, siç janë prerjet dhe këndet. Linja e re e iPhone nuk është “ekran i plotë” në treg, sipas një ankese prej 55 faqesh.

Shembull, madhësia e ekranit të iPhone X duhet të jetë 5.8 inç, por sipas masave të autoriteteve hetuese, madhësia është “rreth 5.6875 inç”. Prokurorët gjithashtu pohojnë se telefonat iPhone X kanë një rezolucion më të vogël të ekranit se sa qëndron në karakteristikat e tij.

Modeli i përmendur duhet të ketë një rezolucion prej 2436k1125 piksel, por produkti nuk përmban piksel të saktë me piksel të kuq, jeshil dhe blu, sipas padisë.

Pretendohet se iPhone X ka vetëm dy nënpiksele për piksel, e cila është më pak se karakteristikat e tij zyrtare, thuhet në padi. Hetimi gjithashtu pretendon se iPhone 8 Plus ka një ekran më të mirë se iPhone X.

Kjo nuk është hera e parë që Apple është paditur për produktet e saj. Dhjetëra konsumatorë në mars kanë paditur kompaninë për softuerin që ngadalëson disa pajisje të vjetra iPhone.

Kundër Apple, një padi e dytë u paraqit në qershor duke kërkuar 5 milionë dollarë dëmshpërblim për shkak të orës së mençur Apple, i cili është i prirë për “plasaritje, thyerje ose shkëputje nga trupi i orës”.