A keni menduar ndonjeherë pse tubinat e erës i kanë 3 teha ?

Njerëzit e kanë shfrytëzuar fuqinë e erës për qindra vite, e më e vjetra turbinë është zbuluar në Persi dhe është 1000 vjeç,.Megjithatë që nga ajo kohë turbinat e erës kanë evolvuar dhe janë krijuar ‘përbindësha’ që ndriçojnë një qytet të tërë.

Turbinat e zakonshme vijnë në forma dhe dizajne të ndryshme, por çka për turbinat e erës me tre teha? Çka e shkakton rrotullimin e tyre? Sa është madhësia dhe cila është arsyeja e ndërtimit të tyre në atë formë?

Për çka shërben secili teh i turbinës? Këto dhe shumë detaje të tjera mund t’i mësoni në videon më poshtë.