5G është i sigurt pasi shkencëtarët hutojnë teoritë e komplotit për “rrezatimin vdekjeprurës”

Telefonat me 5G janë plotësisht të sigurt për t’u përdorur dhe nuk do të dëmtojnë shëndetin tuaj, kanë vendosur ekspertë ndërkombëtarë.

 

Kufijtë e rreptë të rrezatimit tani po zbatohen për aparate 5G për të ndihmuar në sigurimin e klientëve të shqetësuar nga teoritë e konspiracionit në internet.

Mbikëqyrësi i rrezatimit ICNIRP zbuloi gjetjet e tij pas studimit të shtatë viteve të provave shkencore.

Dhe në një vendim të ri për muajin mars 2020, dekretoi që rrezatimi nga telefonat 5G nuk mund të shkaktojë dëm sipas udhëzimeve aktuale.

Sidoqoftë, ajo forcoi mbrojtjet për frekuencat më të larta 5G rreth 6GHz, një shirit që nuk përdoret aktualisht në Mbretërinë e Bashkuar.

Në vend që të imponojnë kufizime në mjeshtrat e telefonit, rregullat e reja prekin telefonat që lidhen me rrjetet 5G. Telefonat aktualë 5G nuk do të preken nga ndryshimet e udhëzimit, pasi ato tashmë përputhen.

Dhe të gjithë telefonat e ardhshëm 5G do të detyrohen të ndjekin rregullat gjithashtu. Sipas raportit, nuk ka asnjë provë për çështje shëndetësore, përveç disa ngrohjeve të vogla.

Britania tani ka një rrjet 5G dhe funksionon, duke dhënë shpejtësi ultra të shpejtë që dëshmojnë të jenë 10 herë më të shpejta se 4G.

Por teoricienët e komplotit në të gjithë botën kanë paralajmëruar për rreziqet e shëndetit, me pretendime se 5G do t’ju japë kancer.

Në 2018, një histori në lidhje me testet 5G duke vrarë qindra zogj doli viral, por u zhbën. Ka madje edhe peticione “Stop 5G në Mbretërinë e Bashkuar” dhe grupe në Facebook, duke tërhequr dhjetëra mijëra britanikë të trembur për kauzën e tyre.

Disa rrezatime kanë energji të mjaftueshme për të ndarë lidhjet kimike dhe ADN-në, dhe kjo është e njohur si jonizuese.

Lloji i sinjaleve që telefoni juaj lëshon është rrezatimi i mikrovalës. Është i ulët në spektrin elektromagnetik, dhe për këtë arsye është jonizues.