​UFS 3.0 dyfishon shpejtësinë dhe redukton konsumin e memories flash

Telefonat e mençur tashmë kanë shpejtësi të magazinimit të kujtesës dhe së shpejti do të kenë karakteristika edhe më të mëdha.

JEDEC, grupi për standardizim, ka paralajmëruar  UFS 3.0, një standard i ri për memorien flash për pajisjet mobile, Chromebooks, helmetat VR dhe inxhinieri automatike. Standardi i ri dyfishon rrjedhën e standardeve të UFS 2.1 në një madhësi 2.9 GB / s.

UFS 3.0 gjithashtu redukton konsumin e memories flash dhe rrit besueshmërinë në një gamë më të gjerë të kushteve të temperaturës, një bonus për aplikimet në automjete.

E gjithë kjo është arritur për të mbështetur llojet e fundit të Nand dhe dyfishin e shpejtësisë së linjës nga 5.8 Gbps në 11.6 Gbps. Pritet pak kohë derisa standardi i UFS 3.0 të shfaqet në telefon. Pajisjet Samsung mund të jenë ndër të parët që përdorin çipat dhe kontrollorët me një standard të ri.