​”Messages” i Google bëhet konkurrent i WhatsApp dhe Viber

Google ka njoftuar se gjenerata më e fundit e mesazheve personale të lëvizshme për përdoruesit e Android në SHBA, është pasuruar me Shërbime të Komunikimit (RCS).

Kjo do të thotë që aplikacioni i mesazheve, i cili zakonisht konsiderohet si pasardhësi i SMS tradicionale me aftësi të përparuara, në të vërtetë po konkurron me aplikacione si WhatsApp dhe Viber.

Aftësitë e reja të aplikacionit mbështesin konfirmimin e marrjes, dërgimin e mesazheve në vazhdim, si dhe aftësinë për të dërguar dhe marrë foto, video dhe etiketa me rezolucion të lartë.

Përveç kësaj, shtesa Android RCS sjell etiketa shtesë të komunikimit në grup, siç është aftësia për të shtuar dhe larguar njerëzit nga bisedat ose emrat e bisedave për navigacion të lehtë.

Etiketat e reja vijnë si një azhurnim falas në aplikacionin Messages të Google, i cili zakonisht vjen i instaluar paraprakisht në shumicën e pajisjeve Android dhe mund të shkarkohet falas në Google Play Store.

Google njofton se shtrirja do të jetë në dispozicion në vendet e tjera deri në fund të vitit.