Studimi i PFA: 22 % të lojtarëve aktual dhe të dikurshëm gjenden në depresion

Depresioni dhe mendimet e vetë-lëndimit kanë prekur më shumë se një të pestën e futbollistëve aktual dhe të dikurshëm të anketuar nga sindikata e lojtarëve gjatë pandemisë koronavirus.

Shoqata Profesionale e Futbollistëve (PFA) foli me 262 anëtarë midis mesit të prillit dhe mesit të majit për të vlerësuar ndikimin e krizës në ta.

Gjeti 57 persona (22%) që ndjeheshin të dëshpëruar ose kishin menduar të dëmtonin veten e tyre.

Në mesin e lojtarëve aktualë, kjo shifër ishte 6%.

Ndjenjat e rregullta të nervozizmit ose ankthit u raportuan nga 72% e mostrës.

Të dhënat treguan se 69% ishin të shqetësuar për karrierën e tyre ose jetesën e tyre, ndërsa 9% po përjetonin vështirësi me dëmtimin e zakoneve varëse.