Man Utd pëson humbje të mëdha nga pandemia, ulen të ardhurat dhe rriten borxhet

Manchester United ka zbuluar shkallën e krizës së koronavirusit në financat e tyre në rezultatet e fundit tremujore me borxhin e klubit që rritet me 127.4 milionë funte ose 42 përqind.

United njoftoi të enjten se ata janë duke tërhequr parashikimin e tyre të mëparshëm për vitin 2020 ‘duke marrë parasysh paqartësinë e vazhdueshme për shkak të COVID-19 dhe pasojave evolucionare të lidhura ekonomike dhe financiare’.

Por shifrat e fundit tregojnë se sa klubet si United dhe të tjerë të Premierligës janë goditur nga mbyllja e futbollit dy-mujor dhe gjithashtu konfirmuan se do të duhet të paguajnë 15 milionë funte për transmetuesit.

Shifra e pranuar është që borxhi neto i klubit ka arritur në 429.1 milionë funte për shkak të humbjes së të ardhurave dhe dobësimit të paundit ndaj dollarit.

Të ardhurat nga transmetimi janë ulur më shumë se 50 përqind në tremujorin e mëparshëm, një rënie prej 27.7 milionë funte për shkak të zbritjes së vlerësuar prej 15 mln funte të Sky Sports, BT Sports dhe transmetuesve ndërkombëtarë.

Të ardhurat nga ndeshja u ulën me 2.6 milion për shkak të lojërave të mbetura të United në Premierligë dhe Ligën e Evropës që u shtynë.

Të ardhurat me pakicë gjithashtu ranë me 1.1 milion për shkak të mbylljes së dyqanit të klubit, megjithëse kishte ende një rritje të vogël në të ardhurat komerciale (2 milion £) dhe të ardhurat nga sponsorizimi (3.1 milion).