Fituesit e Kupës së Kosovës në basketboll ndër vite

Të shtunën zhvillohet finalja e Kupës së Kosovës në basketboll, në të dy kategoritë.

KB Peja dhe KB Golden Eagle Ylli, janë skuadrat finaliste për këtë sezon, që siguruan këtë sukses pas fitoreve kundër KB Rahovecit, respektivisht, KB Bashkimit.

Në kategorinë e femrave, në finale janë kualifikuar Mabetex Prishtina – KB Bashkimi.

Fituesit e Kupës së Kosovës ndër vite në të dy kategoritë:

Fituesit e Kupës (M)

1991/92 Vëllaznimi

1992/93 Trepça

1993/94 Peja

1994/95 Peja

1995/96 Vëllaznimi

1996/97 Peja

1997/98 – garat janë ndërprerë

1999/2000 Trepça

2000/01 Bashkimi

2001/02 Prishtina

2002/03 MEB Prishtina

2003/04 Trepça

2004/05 Sigal Prishtina

2005/06 Sigal Prishtina

2006/07 Sigal Prishtina

2007/08 Sigal Prishtina

2008/09 Sigal Prishtina

2009/10 Sigal Prishtina

2010/11 Peja

2011/12 Trepça

2012/13 Sigal Prishtina

2013/14 Sigal Prishtina

2014/15 Peja

2015/16 Sigal Prishtina

2016/17 Sigal Prishtina

2017/18 Sigal Prishtina

2018/19 Z Mobile Prishtina

2019/20 ?

Fituesit e Kupës (F)

1997/98 Bashkimi

1999/2000 Universiteti

2000/01 Universiteti

2001/02 Universiteti

2002/03 Universiteti

2003/04 Universiteti

2004/05 Universiteti

2005/06 Universiteti

2006/07 Bashkimi

2007/08 Bashkimi

2008/09 Bashkimi

2009/10 Penza

2010/11 Penza

2011/12 Penza

2012/13 Penza

2013/14 Penza

2014/15 Prishtina

2015/16 Penza

2016/17 Pro Bet Prishtina

2017/18 Prishtina

2018/19 Prishtina

2019/20 ?